Jäsenyyden ehdot

Kääntäjiemme ja koordinaattoriemme on täytettävä seuraavat edellytykset:

  • Voimassaoleva Translan jäsenyys. Jäsenyydet tarkastetaan vuosittain. Mikäli et ole vielä jäsen, voit liittyä Translaan täyttämällä jäsenyyslomakkeemme.
  • Jonkin kieliaineen perusopinnot suoritettu. Tämä voi olla joko pää- tai sivuaine.
  • Joko movikon syventävien opintojen pakolliset kurssit TAI 2015–2019 OPS:n mukaisten aineopintojen käännöskurssit suoritettuina. Jos olet kääntäjäpuolelle vaihtava filologi, edellytämme että olet suorittanut jotain käännöskursseja (mielellään kääntäjälinjan puolelta) sekä käännöstieteen suomen opintoja.
  • Voimassaoleva verokortti laskuttamista varten. Asiakkaita voi laskuttaa myös oman yrityksen (esim. toiminimi) tai laskutuspalvelun (ns. kevytyrittäjyyspalvelun) kautta.

Tietoa laskuttamisesta, hinnoittelusta ja muista käytännön asioista on saatavilla palvelumme käännöskoordinaattoreilta. Ota yhteyttä osoitteeseen kaannoskoordinaattorit-lista@lists.tuni.fi, mikäli sinulla on kysymyksiä.

Katso myös palvelumme tehtävien kuvauksen. Mikäli täytät yllä listatut edellytykset, ja olet kiinnostunut palvelustamme, täytä rohkeasti ilmoittautumislomakkeemme. Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään, mutta tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden hivuttaa jalkaa oven väliin käännösalalle.