Transla ry jatkaa ylimääräisen yhdistyksen kokouksen jälkeen toimintaa uudella hallituksella

TIEDOTE | 26.2.2021

Transla ry on ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa erottanut hallituksen ja valinnut tilalle uuden. Uusi hallitus järjestäytyy pian ja toivoo voivansa jatkaa rauhassa yhdistyksen toiminnan kehittämistä. Ainejärjestölle on tänä vuonna luvassa ainakin uusi yhdenvertaisuussuunnitelma ja mielekkäitä etätapahtumia.

Transla ry piti ylimääräisen yhdistyksen kokouksen keskiviikkona 24.2.2021 klo 16.00 Tampereen yliopiston tiloissa ja Zoom-palvelun välityksellä. Yhdistyksen kokouksen vaativat paikalle yhdistyksen jäsenet, jotka olivat tyytymättömiä hallituksen toimintaan. Kokouksessa äänestettiin hallituksen luottamuksesta, mikä päätyi hallituksen erottamiseen äänin 40–4. Kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus toimikaudelle 2021. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Hilda Perander.

Hallitukseen valittiin lisäksi seuraavat jäsenet:

Anna Järvitalo (sihteeri)
Annika Mattila (rahastonhoitaja)
Irena Kuntonen
Eveliina Kalliokoski
Henna Rantala
Helena Ukkola
Markus Kunnari

Varajäseniksi valittiin seuraavat henkilöt:

Emmi Juolahti
Iida Seppänen
Katariina Bröms
Iana Heimonen
Oskari Koski 

Äänestykset suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä anonyymin Microsoft Forms -lomakkeen kautta, joka vaati TUNI-tunnistautumisen ja joka jaettiin vain kokouksessa läsnä oleville yhdistyksen jäsenille. Kokouksen pöytäkirja on jaettu Translan sähköpostilistalle.

Me Translassa jatkamme toimintamme kehittämistä ja toivomme, että suunta on aina vain parempi ja toiminta sujuu hyvässä yhteishengessä. Olemme jo päättäneet laatia tänä vuonna muun muassa yhdenvertaisuussuunnitelman kokouksessa annettujen ponsiesitysten mukaisesti ohjaamaan toimintaamme, jotta vastaavanlaiselta epäluottamukselta säästyttäisiin jatkossa tehokkaammin.

Me nykyisessä hallituksessa jatkavat kuitenkin irtisanoudumme kaikenlaisesta yhdistyksemme nimissä esitetystä rasismista, ableismista ja provokaatiosta emmekä hyväksy sitä, että järjestöämme käytetään ajamaan kenenkään yksittäisen henkilön poliittista agendaa. Transla säilyy vastakin puoluepoliittisesti sitoutumattomana järjestönä, mutta aiomme entistä tarkemmin kiinnittää huomiota siihen, miten yhdistyksemme sisällä toteutuu muun muassa jäsenistömme yhdenvertaisuus ja hyvinvointi.

Hämmennystä on myös aiheuttanut Translan sisällä käyty keskustelu lähitapahtumien järjestämisestä. Niistä on äänestetty viimeisimmässä hallituksen kokouksessa, ja ehdotus lähitapahtumien järjestämisestä on kumottu. Sen sijaan meillä on lukuisia ideoita erilaisista etätapahtumista, joita toivomme voivamme toteuttaa mahdollisimman monta jo kevään aikana. Otamme aina mielellämme myös jäseniltämme toiveita vastaan. Transla on vastuullinen yhdistys, ja aiomme jatkossakin kantaa yhteiskunnallisen vastuumme koronapandemian leviämisen hillitsemiseksi. Näinä aikoina lähitapahtumien järjestäminen ei valitettavasti ole mahdollista.

Me Translassa olemme tietoisia siitä, että yhdistyksen viimeaikaiset tapahtumat ovat herättäneet kiinnostusta sosiaalisessa mediassa. Olemme kiitollisia siitä, että toiminnastamme on kiinnostuttu ja että olemme saaneet mukaan paljon uusia, innostuneita ihmisiä. Toivomme kuitenkin, että meille suodaan rauha uuden hallituksen järjestäytymiseksi ja perehdyttämiseksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Terveisin
Transla ry:n hallitus

Yhteystiedot:

Hilda Perander
Transla ry:n puheenjohtaja
hilda.perander@tuni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.